Sałatka Z Sałatą Little Gem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki z sałatą Little Gem. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.11 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 493 kalorie, 4G białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rubinowy grejpfrut, ocet szampański, liście estragonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Brochetka Z Krewetek Płaskich Zawinięta W Sałatę Morską Z Sałatą Morską Ma, Sałatka z peanem i sałatą, oraz Sałatka z sałaty B. l.T. .
Instrukcje
Wszystkie odmierzone składniki umieścić w blenderze, doprawić solą i pieprzem i zmiksować do połączenia; odstawić.Do sałatki: wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i odstawić na bok. Napełnij dużą miskę zimną wodą.
Usunąć luźne zewnętrzne liście z sałaty i przyciąć końce korzenia, pozostawiając wystarczająco dużo, aby utrzymać liście razem. Trzymaj główki sałaty za koniec korzenia i zanurz je w zimnej wodzie kilka razy, potrząsając delikatnie podczas podnoszenia, aby usunąć brud.
Każdą główkę przeciąć na pół przez koniec korzenia (lub, jeśli używasz sałaty maślanej, na 4 kliny) i umieścić je ścięte bokiem w dół na przygotowanej blasze do pieczenia; ustawić aside.To usuń nasiona z granatu, przytrzymaj je ściętą stroną w dłoni nad średnią miską i uderz w tył drewnianą łyżką, aby uwolnić nasiona.
Dodaj zimną wodę do miski, aby przykryć nasiona i pozwól membranom unosić się na górę.
Włożyć do dużej miski pokrojone na bok kliny sałaty.
Skropić 2 łyżki sosu na klinach i doprawić solą i pieprzem. Używając rąk, delikatnie wrzuć do płaszcza.
Przełożyć kliny na talerz.Pomysłowo rozsypać nasiona granatu, segmenty cytrusów (pozostawić soki w misce) i orzechy włoskie na sałacie. Pomysłowo skropić kolejną łyżkę sosu nad sałatką.
Natkę pietruszki i liście estragonu równomiernie posypać sałatką i doprawić solą i pieprzem.
Podawać z pozostałym sosem na boku.