Sałatka z pieczonych buraków, kopru włoskiego i orzechów włoskich

Sałatka z pieczonych buraków, kopru włoskiego i orzechów włoskich
Pieczone buraki, koper włoski i sałatka z orzechów włoskich może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz koszerną sól, belgijską endywię, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków i kopru włoskiego, Sałatka z pieczonych buraków, orzechów włoskich i rzymskich, oraz Pikantna Sałatka Z Pieczonych Buraków I Orzechów Włoskich.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować sałatkę, pozostaw korzeń i 1 cal łodygi na burakach; szoruj szczotką warzywną. Obrać i pokroić buraki w kliny o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BurakBurak
3
Buraki ułożyć na patelni z galaretką.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Skropić olejem rzepakowym; dobrze wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
5
Piec w temperaturze 400 przez 45 minut lub do miękkości buraków, mieszając co 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przyciąć twarde zewnętrzne liście z kopru włoskiego; zmielić pierzaste liście na miarę 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Mięso MieloneMięso Mielone
7
Usunąć i wyrzucić łodygi.
8
Cebulki kopru włoskiego przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić rdzenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
9
Pokroić cebulki w plasterki 1/4 cala.
10
W dużej misce połącz plastry kopru włoskiego, endywię i kolejne 4 składniki (przez pieprz); delikatnie wrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
Koper WłoskiKoper Włoski
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Aby przygotować sos, połącz ocet i pozostałe składniki, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Mieszanka opatrunkowa mżawka nad mieszaniną kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
13
Dodać buraki do miski; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Posypać posiekanymi liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
15
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia23
Magazyn