Sałatka z pieczonej kukurydzy i pomidorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonej kukurydzy i sałatki pomidorowej. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 107 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, sól i pieprz mielony, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Pomidorów I Grillowanej Kukurydzy, Karmelizowana kukurydza i Heirloom pomidor Galette w / Herbed pieczony czosnek kozi ser, oraz Sałatka pomidorowo-arbuzowa z winegretem kukurydzianym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Kłosy kukurydzy natrzeć z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek i posypać solą i czarnym pieprzem; upiec uszy na rozgrzanym grillu, obracając od czasu do czasu, aż ziarna będą lekko rumiane, 10 do 15 minut.
Umieść czerwoną i żółtą paprykę na grillu i piecz, aż skórki będą pęczniejące i lekko zwęglone, często obracając, o 15 protokół.
Usunąć kukurydzę i paprykę i ostudzić.
Pokroić ziarna z kolb i umieścić w dużej misce. Obrać skórki z papryki, nasion, i pokroić papryki na 1-calowe kawałki; papryki wymieszać i kukurydzy razem. Lekko wymieszać z pomidorami, czerwoną cebulą i bazylią. Przykryć i przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Tuż przed podaniem wymieszać z sałatką i sałatką skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek i octem balsamicznym. Lekko wrzucić do herbu z dressingiem i doprawić solą i czarnym pieprzem.