Sałatka z jarmużu z balsamicznym, orzeszkami pinii i parmezanem

Sałatka z jarmużu z balsamicznym, orzeszkami pinii i parmezanem
Sałatka z jarmużu z balsamicznym, orzeszkami pinii i parmezanem to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 189 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żurawiny, ocet balsamiczny, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 3436 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wielu ludziom spodobała się ta przystawka. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka Z Jarmużu Z Orzeszkami Piniowymi, Porzeczkami I Parmezanem, Rozdrobniona Sałatka z jarmużu z orzeszkami piniowymi, porzeczkami i parmezanem, oraz Ciepła sałatka z jarmużu balsamicznego, grzybów i papryki z prażonymi orzeszkami pinii.

Instrukcje

1
Grzać orzeszki piniowe: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2
Podgrzać małe wykwalifikowanych na średnim dużym ogniu.
3
Rozłóż orzeszki piniowe w równej warstwie na dnie patelni, gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zbrązowieje. Następnie wyjąć do miski, aby ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Podpowiedź podczas opiekania orzechów: nie spuszczaj z nich oczu! Orzechy mogą bardzo szybko przejść z rumianych do spalonych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
5
Przygotuj jarmuż: użyj ostrego noża, aby wyciąć twardy środek każdego liścia jarmużu i odrzuć lub kompost. Pokrój liście w poprzek na cienkie, 1/4 cala szerokości, plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Najprostszym sposobem na to jest praca z małą wiązką liści na raz, układanie liści i zwijanie ich w luźny kształt cygara. Następnie za pomocą ostrego noża pracuj z jednego końca "cygaro" na drugi, odcinając 1/4 cala od końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Umieścić plastry jarmużu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Zrobić dressing: w mniejszej misce, ubić razem ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, ocet ryżowy, miód, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Ubierz jarmuż i wrzuć z orzechami i żurawiną: pół godziny do godziny przed podaniem, Wrzuć jarmuż wraz z prażonymi orzechami piniowymi, suszoną żurawiną i dressingiem, pozwalając jarmuż trochę marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
JarmużJarmuż
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
10
Tuż przed podaniem wymieszaj starty parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia91
Magazyn