Sałatka z gruszek, buraków i Gorgonzoli
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Gruszka, Burak i zielona sałatka Gorgonzola może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz sok z cytryny, buraki, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Zimowa sałatka z kapusty + buraków z gruszką, Gorgonzolanem i koprem włoskim, Kubki z serem Gorgonzola z sałatką z gruszki i orzechów laskowych, oraz Spiralizowana Sałatka z buraków i szpinaku z gorgonzolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki umyć, pozostawiając mokre i owinąć pojedynczo w folię. Ułóż buraki w patelni do pieczenia lub na blasze do pieczenia; piec 90 minut lub do miękkości (poke cienkim ostrzem noża przez folię do testowania). Schłodzić w folii. (Gotować na płycie kuchennej, umieścić buraki w rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu do miękkości. Super. To zajmuje mniej czasu niż pieczenie - od 45 minut do godziny.) Pokroić buraki w kostkę.
Wrzucić gruszki z sokiem z cytryny w małej misce; przykryć i przechowywać w lodówce do 2 godzin.
Pokrojone w kostkę Prażone buraki i ser w 2 osobnych miseczkach; przykryć i przechowywać w lodówce do 2 godzin.
W misce wymieszać olej i 5 kolejnych składników, mieszając trzepaczką.
Wyjąć gruszki, buraki i ser z lodówki 15 minut przed podaniem; doprowadzić do temperatury pokojowej.
W misce umieścić zieleninę, na wierzchu z gruszkami, burakami i serem, a następnie skropić winegretem.