Sałatka z buraków i groszku
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów przystawki, więc dać buraków i Black-Eyed Pea Sałatka spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz buraki, pekan, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z fasoli z czarną fasolą, Black-Eyed Peas, Pepp, Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem, oraz Edamame, Black Bean & Black-Eyed Pea Salad With kminek Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posortować i umyć Black-Eyed peas; umieścić w małym rondlu. Przykryć wodą do 2 cali powyżej grochu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 protokół.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Odcedzić groszek i umieścić w rondlu. Przykryć wodą do 2 cali powyżej grochu. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub do miękkości.
Ocet i 5 kolejnych składników (ocet przez sól) połączyć w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Buraki na parze, pod przykryciem, przez 25 minut lub do czasu zakończenia. Ułóż buraki na półmisku, a wierzch z groszkiem.
Posypać serem, pekanami i pietruszką.
Skropić winegret na sałatkę.