Sałatka z żółtego ryżu z pieczoną papryką i pikantną czarną fasolą
Żółta Sałatka ryżowa z pieczoną papryką i pikantną czarną fasolą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 365 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka wody, fasoli, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantna czarna fasola i żółty ryż, Czarna fasola i żółty ryż, oraz Czarna fasola i żółty ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 3 łyżeczki kminku w małej suchej patelni na średnim ogniu tylko do pachnące, o 1 minutę.
Wymieszać sok z limonki i olej na patelni.
Wymieszać kurkumę i pozostały kminek w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać 2 szklanki wody, ryż i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przykryj; gotuj na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, około 15 minut. Fajny ryż.
Cebulę i połowę dressingu wymieszać z ryżem. Doprawić solą i pieprzem.
Połączyć czarną fasolę, wszystkie papryki, kolendra, chipotle chili, i pozostałe dressing w średniej misce. Wrzuć do płaszcza. Doprawić solą i pieprzem.
Mieszanka fasoli Kopca w środku talerza. Surround z sałatką ryżową.
* Chipotle chili w puszkach w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach z artykułami spożywczymi i niektórych supermarketach.
W porcji: kalorie, 284; tłuszcz całkowity, 9 g; Tłuszcze nasycone, 1 g; cholesterol, 0