Sałatka Salpacio
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych i całych 30 przepisów do swojego pudełka z przepisami, sałatka Salpacio może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 2,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 826 kalorii , 28 g białka i 73 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga marchewki, liści pietruszki, chipsów warzywnych i szalotki. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 67% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: kachumber lub sałatka kuchumber – indyjska sałatka warzywna , kachumber lub kuchumber – indyjska sałatka warzywna i kachumber lub kuchumber – indyjska sałatka warzywna .
Instrukcje
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Kurczaka i cebulę posmaruj z obu stron oliwą, dopraw solą i pieprzem. Grilluj kurczaka przez 4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będzie lekko zwęglony i po prostu ugotowany.
Wyjmij na talerz, luźno przykryj folią i odstaw na 5 minut, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Grilluj cebulę przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do momentu, aż lekko się zwęgli i będzie po prostu ugotowana.
Umieść kurczaka i krążki cebuli w dużej misce, dodaj marchewkę, pietruszkę i szalotkę.
Umieść majonez, bulion, ocet, czosnek, paprykę, sól i pieprz w robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę.
Polać majonezem kurczaka i delikatnie wymieszać.
Przełóż mieszaninę na talerz, udekoruj chipsami warzywnymi i podawaj.