Sałatka kukurydziana z grzankami tamale to dodatek na 12 osób. Jedna porcja zawiera 477 kalorii , 10 g białka i 28 g tłuszczu . Za 1,98 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga kukurydzy, cukru, maślanki i kolendry. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to meksykańskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 45% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka szpinakowa z grzankami z chleba kukurydzianego , Ciasta Tamale ze słodkiej kukurydzy i Chili z nadzieniem kukurydzianym Tamale .
Instrukcje
1
Umieść 2 szklanki kukurydzy w robocie kuchennym; przykryć i rozdrobnić, aż zostaną drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Sałatkowej Z Maślanką Ranczo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Puszek (po 7 Uncji Każda) Białej Lub Białej Kukurydzy, Odsączonych
2
Dodaj masło, cukier i sól; przykryć i miksować do momentu wymieszania. Mieszaj masę harinę i mąkę, aż powstanie miękkie ciasto; dodać pozostałą kukurydzę. Używając mokrych rąk, wciśnij ciasto w natłuszczoną formę o wymiarach 15 x 10 x 1 cal. taca do pieczenia.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to świetny wybór dla kuchni meksykańskiej. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Pinot Noir Premonition Cellars. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
Piwnice Przeczuć Pinot Noir
Wino to charakteryzuje się skoncentrowanymi aromatami wiśni, żurawiny i truskawek z nutami przypraw ziołowych, aromatem kopru włoskiego i dębu. Owoce czerwonych jagód, cierpka żurawina, malina i przyprawy pokrywają paletę, kończąc soczystą kwasowością. Ten chłodny rok pozwolił zachować naturalną kwasowość, a powolne dojrzewanie pozwoliło uzyskać pięknie zbalansowane wino o niskiej zawartości alkoholu. Wino to leżakowało przez 20 miesięcy w beczce z francuskiego dębu i przeplatało się z nim ciepłymi, tostowymi aromatami.