Sałatka Jajeczna
Need a danie główne bezmleczne i wegetariańskie? Sałatka jajeczna może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 446 kalorii, 28g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Recipezaar. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, liście sałaty, bazylia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zdrowa Kanapka Z Sałatką Jajeczną, Deviled Egg Makaron Sałatka, oraz Awokado Sałatka Jajeczna Kanapki Z Herbatą.
Instrukcje
Jajko zagotować na twardo; umieścić jajka w garnku i przykryć zimną wodą o 1/2 cala. Doprowadzić wodę do bardzo delikatnego wrzenia. Wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na dokładnie (w garnku)12 protokół. Po upływie czasu umieść ugotowane jajka w misce z lodowatą wodą gotową do użycia.Złamać jajko i obrać skorupkę. W średniej misce do mieszania, umieścić jajka w misce i rozbić widelcem. Chcesz kawałki zarówno żółtego, jak i białego. Nie nad mash.
Dodać majonez zaczynając od 1 łyżeczki. Jeśli chcesz więcej, śmiało dodaj, chociaż jestem mniej majonezową dziewczyną.Użyj majonezu na tyle, aby jajka pozostały razem.
Dodaj sól i pieprz, jak wolisz. Wolę dodać sól, (1/8 łyżeczki grubej soli do smaku). Wolę dużo pieprzu też jednak; wybrałeś to, co lubisz najbardziej. Zaczynam od 1/8 łyżeczki i idę stamtąd w górę.Delikatnie dodać seler i bazylia lub szczypiorek, jeśli używasz.Chleb tostowy do średnio ciemnego. Układam jeden lub dwa liście sałaty na tostach (na sucho), a następnie polewam jajkiem i kiełkami fasoli. Nie używam majonezu ani niczego po obu stronach tostów, znowu Twoje preferencje tutaj. Bardzo lubię sałatkę jajeczną, aby świecić i nie być wyprzedzanym przez więcej majonezu lub masła.Wierzch z pokrywką, rozetrzyj trochę i weź głęboki kęs. O mniam!