Grillowana Sałatka z tuńczyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 8,08 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sok z limonki, awokado, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z Lody Kokosowe Awokado jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowane steki z tuńczyka w sosie cytrusowo-imbirowym, Sałatka Z Tuńczyka Cytrusowego, oraz Sałatka Z Tuńczyka, Kopru Włoskiego, Awokado I Mandarynki Z Cytrusowym Winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotować grill na średnim ogniu (350 do 450). W małej misce, połączyć miód i musztardę. Rub tuńczyka z mieszaniny i niech marynować w temperaturze pokojowej, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda
Miód
Tuńczyk
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Użyj nasączonego olejem ręcznika papierowego, aby wytrzeć ruszty grillowe. Gotować tuńczyka, aż pojawią się znaki grill, 1 do 2 minut z każdej strony, pozostawiając tuńczyka rzadko wewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Płatki Warzywne
3
Każdy stek pokroić w poprzek ziarna na 1/4 cala.- grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
Stek
4
W małej misce, połączyć 1/3 szklanki oliwy z oliwek, ocet, i sok z limonki. W średniej misce, połączyć zieleninę, cebula, sól,pieprz, pomarańcze, awokado, i 2/3 vinaigrette; wrzucić do herbu. Sałatkę podzielić na 4 talerze i ułożyć plastry tuńczyka na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sok Z Limonki
Oliwa Z Oliwek
Awokado
Pomarańczowy
Ocet
Zieloni
Pieprz
Cebula
Sól
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podawać z pozostałym winegretem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
6
* Poszukaj trolli lub złowionych na tyczce tuńczyka albakora pacyficznego; jest to bardziej zrównoważone połowy niż sznury haczykowe, a ryby mają niższy poziom rtęci. U. S. Ahi jest następny najlepszy.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.