Sałatka Cobb Inspirowana Brukselką Z Cytrynowym Winegretem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj brukselki inspirowanej sałatką Cobba z cytrynowym winegretem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 520 kalorii, 15g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.71 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka octu winnego, pomidorów dojrzewających winorośli, brukselki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Brukselka z winegretem Orzechowo-cytrynowym, Brukselka z ciepłym cytrynowym winegretem, oraz Brukselka smażona z winegretem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni sauté na dużym ogniu, aż migotanie.
Dodać połowę brukselki i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Przełożyć do dużej miski.
Dodać pozostałą połowę surowej brukselki i doprawić solą i pieprzem.
Przygotować vinaigrette ubijając razem pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek, ocet winny czerwony, sok z cytryny i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do brukselki dodać ser pleśniowy, pomidor i pancettę lub boczek.
Skropić winegretem, wrzucić i podawać w temperaturze pokojowej.