Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem

Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj śródziemnomorskiego bakłażana i sałatki jęczmiennej. Ten przepis służy 4. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 722 kalorie, 17g białka, oraz 46 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, akompaniament: 1 kawałek ricotta salata, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem, Śródziemnomorska Sałatka Jęczmienna, oraz Śródziemnomorska Sałatka Jęczmienna.

Instrukcje

1
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wrzucić bakłażan i cukinię z 5 łyżkami oleju, 3/4 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu w misce, a następnie rozłożyć w 2 Naoliwione Duże płytkie (1-cal-Głębokie) patelnie do pieczenia. Pieczone warzywa w piekarniku, od czasu do czasu mieszając i zmieniając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż warzywa będą złociste i miękkie, łącznie 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BakłażanBakłażan
CukiniaCukinia
PieprzPieprz
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PiekarnikPiekarnik
3
Połączyć warzywa w 1 patelni i ostudzić, rezerwując inne patelni do chłodzenia jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim garnku 3 - do 4-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie gotować scallion, kminek, kolendra, i cayenne, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Zielona CebulaZielona Cebula
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
KminekKminek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać jęczmień i gotować, mieszając, aż dobrze pokryte olejem, 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Dodać bulion i wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż cały płyn jest wchłaniany i jęczmień jest miękki, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
BulionBulion
WodaWoda
4
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut.
5
Przenieść do zarezerwowanej płytkiej patelni do pieczenia i rozprowadzić do szybkiego ostygnięcia, odsłoniętego, do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Wymieszać sok z cytryny, czosnek, cukier i pozostałe 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 3 łyżki oleju w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CukierCukier
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj jęczmień, pieczone warzywa i pozostałe składniki do miski z sosem i wrzucić, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Podawać z plastrami sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
4
Uwaga kucharzy: sałatkę można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Przed podaniem należy powrócić do temperatury pokojowej.

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)0warzywo (np. szpinak)cayennecayenne227papryka habaneropomidory koktajlowe, ćwiartowanepomidory koktajlowe, ćwiartowane397papryka habanerobulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu (1 3/4 szklanki)bulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu (1 3/4 szklanki)680papryka habanerobakłażan pokrojony w kostkę 1/2 calabakłażan pokrojony w kostkę 1/2 cala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1warzywo (np. szpinak)kolendra mielonakolendra mielona2warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKalamata lub pozostałe suszone w solance czarne oliwki, pestki i połówkiKalamata lub pozostałe suszone w solance czarne oliwki, pestki i połówki2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny10Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia227papryka habanero1/4 szklanki kaszy jęczmiennej1/4 szklanki kaszy jęczmiennej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona czerwona cebula, w razie potrzeby opłukana i odsączonacienko pokrojona czerwona cebula, w razie potrzeby opłukana i odsączona227papryka habaneroAkompaniament: 1 ricotta salata, pokrojona w poprzek na cienkie plasterkiAkompaniament: 1 ricotta salata, pokrojona w poprzek na cienkie plasterki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana szalotka (z 1 pęczka)posiekana szalotka (z 1 pęczka)0warzywo (np. szpinak)1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego340papryka habanerocukinia pokrojona w kostkę 1/2 calacukinia pokrojona w kostkę 1/2 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn