Słodki Chutney Z Tamaryndowca

Słodki Chutney Z Tamaryndowca
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj słodkiego Chutney z tamaryndowca. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, imbir w proszku, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Tamaryndowy Chutney Date , słodki Tamaryndowy Chutney dla Chaat, saunth chutney lub Sonth Chutney / słodki tamaryndowy chutney, oraz Chutney z tamaryndowca / Sweet Chutney for Chaat s dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać wodę na średnim ogniu, aż do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2
Dodać koncentrat tamaryndowca i mieszać aż do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
3
Dodaj jaggery, sól, cayenne, kminek i imbir. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia cukru i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
JaggeryJaggery
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż zgęstnieje do punktu, że jest lekko syropowaty, o 20 protokół, mieszając od czasu do czasu.
5
Ostudzić przez 10 minut. Zużyć natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn