Sól dorsz w pomidor czosnek Confit może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 12 i kosztuje 1,24 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru, wody, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnek Confit, Soczewica Z Czosnkiem Confit, oraz Pieprzowy czosnek Confit z Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przykryć dorsza 2 cale zimnej wody w dużej misce i moczyć, schłodzone, zmieniając wodę 3 razy dziennie, do 3 dni (patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odcedzić dorsza i przenieść do rondla 3-quart, a następnie dodać 6 szklanek wody. Doprowadzić tylko na wolnym ogniu i zdjąć z ognia. (Dorsz po prostu zacznie się łuszczyć; nie gotuj, bo stanie się twardy.) Delikatnie przenieść dorsza szpatułką szczelinową do wyłożonego papierowym ręcznikiem talerza, aby osuszyć. Przykryć zwilżonym ręcznikiem papierowym i schłodzić podczas przygotowywania confit.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia Z Sosem
Szpatułka
1
Gotować czosnek w oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie małym ogniu, okazjonalnie, aż złoty, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj pomidory i cukier i gotuj, często mieszając, aż pomidory rozpadną się na bardzo gęsty sos i olej oddziela, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
SOS
Cukier
Olej Do Smażenia
3
Rozgnieść ząbki czosnku w sosie i dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Całe Ząbki Czosnku
SOS
4
Rozprowadzić sos w naczyniu 3-quart gratin lub inne Ognioodporne płytkie naczynie do pieczenia i zorganizować ryby nad sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
6
Wymieszać majonez, Creme fraîche, wodę i rozprowadzić na każdym kawałku ryby. Ryby Broil 5 do 6 cali od ciepła tylko do mieszaniny majonez jest lekko rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Majonez
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Woda
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
* Gatunki soli dorsza różnią się stopniem zasolenia: mniej słona odmiana może wymagać tylko 1 dnia namaczania, podczas gdy inna może wymagać do
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz Solny
2
Aby go przetestować, po prostu posmakuj mały kawałek po 1 dniu; chcesz, aby był przyjemnie słony, ale nie przytłaczający.* Confit można wykonać 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać przed użyciem.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.