Ryż Ze Świeżymi Ziołami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ryżu ze świeżymi ziołami. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $1.8 za porcję. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Ryż ze świeżymi ziołami, Ryż Pilaf ze świeżym tunanem i ziołami, oraz Pikantny makaron ryżowy z kurczakiem teriyaki i świeżymi ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż w dużym durszlaku i spłucz, aż woda będzie czysta.
Połączyć ryż, 8 szklanek wody i soli, i moczyć 2 godziny.
Odcedzić, wlewając osoloną wodę do dużego, nieprzywierającego pieca holenderskiego. Doprowadzić do wrzenia i dodać ryż. Wróć do wrzenia i gotuj 6 minut, delikatnie mieszając dwa razy, aby ryż nie przyklejał się do dna holenderskiego piekarnika.
Odcedzić ryż; spłukać ciepłą wodą.
Szafran rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Odstawić.
Połącz zieloną cebulę i kolejne 3 składniki w misce.
Dodaj połowę roztopionego masła do nieprzywierającego holenderskiego piekarnika.
Skropić 1 łyżką mieszanki szafranu. Łyżka około 1 szklanki ryżu na maśle; top z około 1/2 szklanki mieszanki zielonej cebuli, a top z ząbkami czosnku. Powtórz warstwy z pozostałą mieszanką ryżu i zielonej cebuli, tworząc kształt stożka.
Posypać cynamonem, skropić pozostałą połową masła, pozostałą 1 łyżką szafranu i pozostałą 2 łyżkami gorącej wody.
Umieść czysty bawełniany ręcznik na holenderskim piekarniku (upewnij się, że nie dotyka palnika) i mocno przykryj pokrywką, aby zapobiec ucieczce pary. Gotować na średnim ogniu 10 minut; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 50 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić 5 minut.
Miarka ryżu, za pomocą szpatułki, na środku owalnego talerza, pozostawiając chrupiące dno nienaruszone. Delikatnie podnieś wyraźną dolną warstwę łopatką i podawaj na oddzielnym talerzu lub pokrusz ryż na półmisku.
Ryż szybko gotować ze świeżymi ziołami: ryż opłukać i namoczyć zgodnie z zaleceniami. Gotować ryż w osolonej wodzie 12 minut.
Warstwa ryżu i ziół w kształcie stożka w holenderskim piecu zgodnie z zaleceniami. Przykryj bawełnianym ręcznikiem do naczyń i pokrywką. Gotować na dużym ogniu 2 protokół. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj 12 minut.
Wyjmij z ognia i postępuj zgodnie z zaleceniami. (Dno nie będzie tak chrupiące, jak przy użyciu oryginalnej metody.)