Ryż z sardynkami

Ryż z sardynkami
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Ryż z sardynkami może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 38g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.77 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, czosnek, ryż i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sardynki Z Basmati I Dzikim Ryżem, Brązowy ryż Ochazuke z wodorostów Wakame i sardynek, oraz Sardynki Na Żyto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób sofrito. W dużym lub średnim piekarniku lub innym ciężkim garnku rozgrzej olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodaj cebulę i gotować, aż miękkie i prawie przezroczyste, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj czosnek, pomidory i 2 szczypty soli i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż pomidor przyciemni się do głębszego odcienia czerwieni i sofrito jest pasty, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
SólSól
4
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Kiedy sofrito jest gotowy, posypać pimentn i szafran, pozwalając smaki stopić się na kilka sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
6
Dodać bulion, zwiększyć ogień i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
7
Dodać ryż i groszek. Z drewnianą łyżką, sonda patelni, aby upewnić się, że ryż jest równomiernie rozłożone. Sprawdź, czy nie ma soli, dostosowując przyprawę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
GrochGroch
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
8
Gotować, odsłonięte, na średnim ogniu przez 10 minut, delikatnie mieszając od czasu do czasu.
9
Zdjąć z ognia.
10
Pracując szybko, połóż sardynki na wierzchu ryżu jak szprychy na kole, przykryj luźno folią aluminiową i włóż do gorącego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
11
Piec, aż większość płynu wchłonie (nie musi być sucha), ryż jest al punto, z zaledwie kęsem, a oczy sardynek są mętne, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjmij cazuela z piekarnika i natychmiast przenieść Jedzenie na talerze, pozwalając ryż odpocząć na kilka minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
artykuł var
14
Typ_27_data = {};
15
artykuł
16
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia99
Magazyn