Ryż z płatkami Bonito szkliwionymi soją i sezamem

Ryż z płatkami Bonito szkliwionymi soją i sezamem
Ryż z płatkami Bonito glazurowanymi soją i sezamem to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 59 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, sake, japoński ryż krótkoziarnisty i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szpinak Ohitashi (Japońska Sałatka szpinakowa z płatkami Bonito), Brokuły Z Soją, Octem Ryżowym I Sezamem, oraz Sos Sojowo-Sezamowy.

Instrukcje

1
Jeśli używasz płatków katsuo bushi z opakowania, zwilż kilka kropli sake lub wody. Drobno posiekać Katsuo bushi, a następnie gotować na suchej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż pachnące i głównie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj sake, cukier i sos sojowy i gotuj na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż mieszanina będzie sucha i szkliwiona. Wymieszaj nasiona sezamu i rozłóż na talerzu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sos SojowySos Sojowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CukierCukier
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
1
Ryż opłukać w misce w kilku zmianach zimnej wody, aż woda będzie prawie przezroczysta; dobrze spuścić na dużym sicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połączyć ryż i 2 szklanki wody w 3-quart ciężki rondel i odstawić 10 protokół. Przykryć szczelną pokrywką i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować w szybkim wrzeniu (pokrywka będzie grzechotanie i piana może kapać poza patelnią) 5 minut, lub do czasu wchłonięcia wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 10 minut.
4
Podawać ryż z dodatkiem płatków bonito.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
1
* Bonito-polewa płatkowa przechowuje się w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn