Ryż Smażony Kimchi
Przepis Kimchi smażony ryż jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 939 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 2703 powiedziałoby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jeśli masz kimchi, szalotki, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap), Kimchi Bokkeumbab (Kimchi Fried Rice), oraz Ryż smażony Kimchi (kimchi Bokkumbap).
Instrukcje
Wlać dwie łyżki oleju do dużej patelni lub wok i włączyć ciepło do medium. Gdy olej zacznie migotać, dodaj kimchi. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania kimchi, około dwóch minut.
Dodać masło i pastę z czerwonej papryki. Dobrze mieszać, aż oba zostaną włączone.
Dodać ryż, rozbijając wszelkie grudki drewnianą łyżką. Mieszaj, aż zostanie równomiernie wymieszany z kimchi.
Wlać olej sezamowy na wierzchu tej mieszanki.
Rozłóż ryż i kimchi jak najwięcej w równej warstwie, i niech gotować przez kilka minut, aż robi się trochę chrupiące na dole. Wyłączyć ogień i podzielić mieszaninę między cztery miski.
Wlać pozostałą łyżkę oleju do nieprzywierającej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gdy mieni się, crack w jajkach, przykryć patelnię, i gotować, aż białka mają ustawione. Po zakończeniu każdego z nich użyj szpatułki i ustaw jedno jajko na każdej misce ryżu.
Udekoruj rozgniecionymi wodorostami, szalotki i czarnym pieprzem.