Ryż kokosowy z Mango
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Kokosowy lepki ryż z Mango może być super przepis do wypróbowania. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 545 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 247 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać turbinado cukru, lepki ryż, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kokosowy kurczak pieczony z kokosowym mango lepki ryż, Mango Z Kokosowym Ryżem, oraz Słodki kokosowy lepki ryż z Mango.
Instrukcje
Umieść lepki ryż w małej misce i przykryj zimną wodą.
Pozostawić do namoczenia na noc, a następnie odcedzić.
Umieść lepki ryż w bezpiecznej misce mikrofalowej. Przykryć czterema szklankami zimnej wody. Przykryj miskę talerzem. Ryż w mikrofalówce przez 3 minuty, a następnie wymieszać. Kontynuuj kuchenkę mikrofalową i mieszaj w odstępach trzy minutowych, aż ryż będzie puszysty i lepki i wchłonie całą wodę, około 10-12 minut.
W średnim rondlu umieścić mleko kokosowe. Podgrzać do medium i gotować, aż mleko się podgrzeje, ale nie zagotuje.
Dodaj cukier i sól i mieszaj, aż oba się rozpuszczą.
Przenieś ryż do dużej miski. Przykryć mlekiem kokosowym i mieszać, aż ryż zacznie wchłaniać płyn.
Odstawić ryż na godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Aby służyć, top ryż z kawałkami mango.
W razie potrzeby dekoruj miętą.