Ryż Hiszpański
Przepis hiszpański ryż jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 6 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz liść laurowy, ryż, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż), Ryż Hiszpański, oraz Jak: hiszpański ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż w sitku o drobnych oczkach i spłucz pod zimną wodą, aż woda będzie czysta. Ryż odstawić do sitka.
W blenderze umieścić pomidory, 3/4 szklanki bulionu, czosnek, cebulę i odmierzoną sól i zmiksować na wysoki poziom aż do przecieru. (Powinieneś mieć 3 1/2 szklanki płynu. Jeśli nie masz wystarczająco dużo, dodaj pozostałe 1/4 szklanki bulionu w razie potrzeby.) Odstawić.
Rozgrzać olej w dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj odcedzony ryż i gotuj, mieszając i skrobając dno garnka od czasu do czasu drewnianą łyżką, aż ryż będzie pachnący i wyda trzaskający dźwięk, około 5 minut.
Dodać przecier pomidorowy i liść laurowy. Wymieszać, aby połączyć, zeskrobując dno garnka, aby poluzować wszelkie przyklejone ziarna ryżu i doprowadzić do wrzenia. Przykryj szczelną pokrywką, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj bez przeszkód, aż ryż będzie miękki, około 15 minut.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw pod przykryciem na 10 minut. Wyrzucić liść laurowy i puścić ryż widelcem, zawierając warstwę pomidora na wierzchu. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.