Ryż cytrynowy z orzeszkami ziemnymi
Ryż cytrynowy z orzeszkami ziemnymi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 71 centów za porcję. Mieszanka prażonych orzeszków ziemnych, nasiona gorczycy, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kleista kulka ryżowa z pokruszonymi orzeszkami ziemnymi, Ananas smażony ryż z bazylią i orzeszkami ziemnymi, oraz Sałatka z czarnego ryżu z mango i orzeszkami ziemnymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż umyć w kilku zmianach wody, aż woda będzie czysta, a następnie dobrze osuszyć ryż na sicie. Przynieś ryż i 3 szklanki wody do wrzenia w ciężkim rondlu 3-quart i gotuj, przykryte, na bardzo małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki, 20 do 25 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić, pokryte, 10 minut. Ryż puch delikatnie widelcem.
Rozgrzać olej w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować nasiona gorczycy, mieszając, aż nasiona zaczną pop.
Dodać imbir i 1/4 szklanki orzeszków ziemnych i gotować, mieszając, 2 protokół.
Dodaj kurkumę, ryż i sól do smaku, mieszając, aby dokładnie pokryć ryż.
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać sokiem z cytryny.
Posypać pozostałymi orzeszkami ziemnymi i skórką.