Ryż Cytrynowo-Nerkowcowy
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Ryż cytrynowo-nerkowca może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.64 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz ryż basmati, sok z cytryny, kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ryż Nerkowca, Ryż Nerkowca, oraz Pilaf Ryżowy Nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać ryż i hojny szczypta soli i gotować, aż ledwo al dente, o 15 protokół.
Spuścić, wytrząsając nadmiar wody. Odstawić ryż na patelnię. Przykryć szczelnie i gotować na bardzo małym ogniu przez 10 minut. Napełnij ryż widelcem, przykryj i ogrzej.
W dużej, głębokiej patelni nonstick rozgrzać olej.
Dodać nasiona gorczycy i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zaczną pop, o 2 protokół.
Dodać cebulę, liście laurowe i kurkuma i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest lekko rumiane, o 6 protokół.
Dodać orzechy nerkowca i ciecierzycy i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Dodać ryż i sok z cytryny i wrzucić do połączenia. Odrzuć liście laurowe.
Podawać na gorąco lub na ciepło.