Ryby I Warzywa Tamales

Ryby I Warzywa Tamales
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Ryby i warzywa Tamales może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Oscar mayer boczek, liście bananowe, filety z Lucjana i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales Tolimenses (Region Tolima Tamales).

Instrukcje

1
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć boczek z patelni; odcedzić na ręcznikach papierowych. Wyrzucić kapiele z patelni. Wytrzyj patelnię dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj paprykę, cebulę i czosnek na patelni; gotować i mieszać 5 min. albo aż będzie krucho.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Pokrój liście bananowca na 6 (12-calowych) kwadratów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
4
Pokroić ozdoby w cienkie paski; odstawić do późniejszego użycia.
5
Umieść 1 filet rybny na środku każdego liścia bananowca; wierzch z 1 liściem epazote, około 3/4 szklanki mieszanki warzywnej, boczku i 1 łyżeczki. opatrunek. Złożyć po przeciwnych stronach każdego liścia bananowca, tworząc pakiet; krawat zamknięty paskami liści bananowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Paczki umieścić w parowniku; przykryć. Gotować 25 min.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn