Ryba z sosem cytrynowym
Ryba z sosem cytrynowym to danie główne bezglutenowe, bezmleczne i peskatariańskie . Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 162 kalorie . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 2,8 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób uznało ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup bulion z kurczaka college inn®, oliwę z oliwek, filety z ryby i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 17 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 91% , co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Łatwy przepis na rybę w sosie molee (południowoindyjski gulasz rybny z kokosem) , Ryba pieczona cytrynowo iLukier cytrynowy lub limonkowy do kurczaka, ryby lub warzyw .
Instrukcje
Smaż rybę w oleju na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu, około 5 minut z każdej strony; zdejmij i trzymaj w cieple. Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym.
Wymieszaj bulion, mąkę kukurydzianą, skórkę z cytryny i sok z cytryny w tej samej patelni.
Gotuj, mieszając cały czas, aż zgęstnieje i stanie się przezroczysta. Włóż rybę z powrotem na patelnię i podgrzej. Aby podać, polej rybę sosem i podawaj z ryżem lub małymi gotowanymi na parze ziemniakami.