Ryba z polentą i grzybami: Merluzzo con Polenta e Funghi

Need a pescatariańskie danie główne? Ryby z Polentan i grzyby: Merluzzo con Polentan e Funghi może być świetny przepis, aby spróbować. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 38g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka wody, masło, mieszanie mąki instant, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać zmieloną mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Z Mąki Kukurydzianej jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Spróbuj Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką, oraz Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mleko, wodę i mączkę kukurydzianą w średniej wielkości patelni saute. Gotować na małym ogniu stale mieszając trzepaczką, aż mieszanina zgęstnieje (około 1/2 godziny). Po wyjęciu z ognia wymieszać 1-łyżeczkę masła i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Na patelni saute gotować grzyby na dużym ogniu z 2 łyżkami oliwy z oliwek i 1 łyżką masła przez 3 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek. Dorsza lekko posmarować mąką instant.
Umieść rybę na patelni i dodaj 1 łyżkę masła. Gotować przez 3 minuty, a następnie odwrócić.
Umieść patelnię w piekarniku 400 stopni F na 2 minuty, aby zakończyć gotowanie ryby. Sól i pieprz do smaku.
Umieść mały kopiec polenty na środku płyty.
Włożyć dorsza bezpośrednio na polentę.
Rozłóż trochę grzybów wokół ryby i skrop oliwę z oliwek i ocet balsamiczny wokół krawędzi talerza.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.