Ryba w stylu Tikka

Ryba w stylu Tikka
Ryby w stylu Tikka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 367 kalorii, 54g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Mieszanka łagodnego proszku chili, oliwy z oliwek, kurkumy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Fish tikka, jak zrobić fish tikkan w piekarniku, Restauracja W Stylu Kurczaka Tikka Masala, oraz 'chicken' Tikka Masala-Vegan Style.

Instrukcje

1
Ukoś skórę całej ryby, jeśli jest używana, z każdej strony ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Imbir wymieszać z czosnkiem, doprawić solą, a następnie natrzeć rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Jogurt wymieszać z olejem, przyprawami i przyprawami. Użyj do płaszcza ryby wewnątrz i na zewnątrz, a następnie schłodzić, aż będzie gotowy do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Cienki-Cienki-
4
Do grillowania: gotować bezpośrednio na stelażu (lub na folii, jeśli boisz się go trzymać) przez 6-8 min z każdej strony dla całej ryby lub 3-4 min dla steków z tuńczyka. Czas gotowania zależy od tego, jak gorący jest grill po uruchomieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćNormalny
Gotowe W26 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn