Ryba owinięta w liście bananowca z Chile Rajas i Crema
Need a bezglutenowa i pescatariańska przystawka? Ryba owinięta w liście bananowe z Chile Rajas i Crema może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.41 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka liści bananowca, olej z krokosza barwierskiego, filet z halibuta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Beef ' N Cornbread zawinięte w liście bananowca, Kleisty ryż i chińska kiełbasa zawinięte w liście bananowca, oraz Ugotuj książkę: Achiote-marynowany kurczak zawinięty w liście bananowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pieczone chili na stojakach palników gazowych na dużym ogniu, obracając szczypcami, aż skórki zostaną poczernione, 10 do 12 minut. (Lub broil chiles na patelni brojlerów o 5 cali od ciepła, obracając od czasu do czasu, o 15 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
Szczypce
2
Przenieść do dużej miski i przykryć szczelnie folią, a następnie odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, obrać chiles, odrzucając łodygi i nasiona (nie spłukiwać pod bieżącą wodą, ponieważ zmywa smak) i pokroić wzdłuż na paski o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Nasiona
Woda
4
Gotować cebulę z solą w oleju w 12-calowej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cebula są miękkie, ale nadal mają teksturę, o 10 protokół. Wymieszać chiles i gotować, mieszając, 1 minutę, a następnie doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Cebula
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozwiń liście bananowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bananowca
3
Odciąć (i zarezerwować) twarde środkowe żebro, które biegnie wzdłuż dolnej krawędzi każdego liścia za pomocą nożyc kuchennych.
4
Pokroić żebra w paski 12 - do 14-calowe do wiązania pakietów. Delikatnie pokrój liście na 8 (12-calowe) kwadratów, uważając, aby ich nie podzielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
5
Powoli przeprowadź plac bananowy przez płomień palnika gazowego, na tyle ,aby" stopić " zewnętrzną powłokę na liściu (stanie się całkiem błyszczący; jeśli masz kuchenkę elektryczną, trzymaj liść nieco nad palnikiem na umiarkowanie wysokim).
Składniki, których będziesz potrzebować
Banan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
6
Ułożyć kawałek ryby na środku kwadratu i doprawić solą, następnie dodać 1/2 szklanki i 2 łyżki kremy. Złóż 2 strony liścia bananowca nad rybą, aby go zamknąć, a następnie złóż po przeciwnych stronach, tworząc pakiet. Zawiąż paczkę paskiem żeberka z liścia bananowego i przelej na dużą blachę do pieczenia. Złóż 7 więcej pakietów w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bananowca
Banan
Meksykańska Crema
Ryby
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
7
Pieczemy paczki rybne w środku piekarnika 20 minut, a następnie przekładamy je na duży talerz lub płytką miskę do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przeciąć wiązania paczek i otworzyć je (liście nie są jadalne).
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.