Ryba marynowana z octem i miętą: Pesciolini w łopatce

Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Marynowana ryba z octem i miętą: Pesciolini w Szkaplerze może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś okruchy chleba, ryby bez głowy, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Smażona ryba marynowana w czosnku, occie, Oregano i kminku, Marynowane warzywa: Verdure in Scapece, oraz Scapece Di Zucca - Kabaczek Marynowany.
Instrukcje
Czosnek i miętę umieścić w małym rondlu z octem winnym i umieścić na średnim ogniu. Jak tylko ocet zaczyna wrzeć, obniżyć ogień do poniżej gotować i niech aromaty strome w occie, aż będzie gotowy do podania.
Spód małego rondla, na średnim ogniu, zalać około 1 łyżką oleju.
Dodaj bułkę tartą i tosty, aż będą złote i chrupiące.
Umieść mąkę w płytkiej misce i dodaj rybę, aby lekko obtrzeć. Na dużej patelni saute, na średnim ogniu, dodać połowę pozostałej oliwy z oliwek. Smażyć rybę z obu stron, aż do ugotowania. Gdy ryby są smażone, wyjąć z patelni i osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Gdy wszystkie ryby zostaną usmażone, wyrzuć olej i wytrzyj patelnię.
Dodać pozostały czysty olej do miski i ustawić na bardzo małym ogniu do ogrzania.
Ułóż rybę w szklanym lub ceramicznym naczyniu, obficie posypując każdą warstwą bułką tartą i rozprowadzając czosnek i miętę z infuzji octu. Górna warstwa bułki tartej powinna całkowicie pokryć rybę.
Połącz zarezerwowany ciepły ocet i ciepły czysty olej i zalej bułką tartą. Przykryć naczynie i przechowywać w lodówce przez 2 lub 3 dni przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.