Ryż Smażony Z Wołowiną

Ryż smażony z wołowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 28g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz stek z polędwicy, rukolę, płatki czerwonej papryki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina i brokuły Cauli-ryż [aka Not Chinese Not Fried Not Rice], Ryż Smażony Z Wołowiną, oraz Ryż Smażony Z Wołowiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce połącz polędwicę z 1 łyżką sosu sojowego, 1 łyżeczką oleju sezamowego i szczyptą płatków czerwonej papryki. Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia. Wymieszać w ryżu i gotować, aż tylko gotowe, o 10 protokół.
Odcedzić ryż i zwrócić go do garnka.
W międzyczasie podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na umiarkowanie wysokim ogniu.
Umieścić mieszaninę wołowiny na patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i tylko gotowane, 1 do 2 protokół.
Umieść rukolę i łyżeczkę sosu sojowego na patelni i gotuj, aż rukola po prostu zwiędnie, o 30 sekund.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego. Umieść kilka kropli oleju sezamowego na patelni.
Dodać jajko na patelni i gotować, aż tylko gotowe, o 30 sekund.
Wyjąć z patelni i pokroić w cienkie paski.
Rozgrzać olej do gotowania na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać szalotki i 1/8 łyżeczka płatków czerwonej papryki i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj ugotowany ryż na patelnię i podgrzewaj, mieszając, przez 3 minuty.
Dodaj pozostałe 2 łyżki sosu sojowego, wołowinę, rukolę i jajko.
Podgrzać, mieszając, 1 do 2 minut dłużej.
Skrop pozostałą łyżeczkę oleju sezamowego na wierzchu.
Rekomendacja wina: Kalifornijski merlot, z jego śliwkowym smakiem i undercurrents czekolady i ziół, sprawia, że bogaty akompaniament do silnego ryżu. Jak zawsze w przypadku win kalifornijskich, spróbuj znaleźć takie, które jest lekko oaked; ciężki smak dębu ma tendencję do przytłaczać żywności.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Quintan Essentia Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
![Quinta Essentia Chenin Blanc]()
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.