Ryż Żurawinowy

Ryż Żurawinowy
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Ryż żurawinowy może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis zawiera 6 porcji z 144 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 5% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 8 fanów. Jeśli masz sól i mielony pieprz, galaretkowany sos żurawinowy, orzeszki pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy są Sałatka Ryżowa Żurawinowa, Ryż żurawinowy i pistacjowy, oraz Ryż żurawinowy i orzechowy Piec.

Instrukcje

1
Doprowadzić brązowy ryż i 1 1/2 szklanki wody do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, 45 do 50 minut. Sos żurawinowy rozgnieść w małej misce widelcem, aż będzie prawie gładki, a sos wymieszać z brązowym ryżem, dobrze mieszając, aby zabarwić ryż lekko różowym kolorem. Przykryj i pozostaw parę przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Umieść suszoną żurawinę w kuchence mikrofalowej i gotuj na wysokim ustawieniu w kuchence mikrofalowej, aż będzie gorąco, około 30 sekund. Żurawinę wymieszać z ryżem. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem; podawać posypane orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
żurawina Suszonażurawina Suszona
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn