Rustykalna Tarta Morelowa
Rustykalna tarta Morelowa to deser, który serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz przepis krem ciasto crust przepis, mielony kardamon, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Rustykalna Tarta Morelowa, Rustykalna tarta morelowo-żurawinowa, oraz Rustykalna Tarta Gruszkowa Z Morelową Brandy.
Instrukcje
Złożyć nadzienie: w średniej misce wymieszać cukier, mąkę i kardamon. (
Dodaj szczyptę cayenne dla trochę więcej zing, jeśli chcesz.) Złóż połówki moreli i rodzynki, aż będą dobrze pokryte mieszaniną.
Odstawić i pozostawić do maceracji na 10 protokół.
Następnie złożyć posiekane orzechy pekan.
Rozwałkuj ciasto na ciasto: jeśli pracujesz z schłodzonym ciastem, wyjmij z lodówki, aby odstawić na 10 minut przed rozwałkowaniem.
Lekko posmaruj czystą powierzchnię i rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę o równej grubości.
Ułożyć rozwałkowane ciasto na folię (do grillowania) lub blachę do pieczenia (do piekarnika): jeśli gotujesz na grillu, przełóż rozwałkowane ciasto na duży, lekko maślany, podwojony na kwadrat folii aluminiowej.
Jeśli pieczesz w piekarniku, przełożyć na blachę do pieczenia o małych brzegach, lekko posmarowaną masłem.
Umieść mieszaninę moreli na środku ciasta okrągłego, pozostawiając granicę 2 cali ze wszystkich stron.
Złóż krawędzie: złóż krawędzie skorupy ciasta w górę iw dół, aby widoczne było małe kółko nadzienia.
Jeśli chcesz ładną skórkę dla gotowej rustykalnej tarty, ubij jedno jajko łyżką mleka lub śmietany i posmaruj je wzdłuż górnej części skórki tarty.
Posypać gruboziarnistym cukrem.
Sposób pieczenia za pomocą grilla: przygotuj grill (węgiel drzewny lub gaz) na pośrednie średnie ciepło. Ostrożnie przenieś tartę na folię do grilla. Upewnij się, że nie jest bezpośrednio nad węglami lub płomieniem gazowym. Przykryj grill.
Jeśli grill ma miernik temperatury, spróbuj utrzymać temperaturę między 350 ° F A 204°.
Gotować przez 40-50 minut, aż skórka będzie lekko rumiana i nadzienie będzie bąbelkowe.
Wskazówki do pieczenia za pomocą piekarnika: Rozgrzej piekarnik do 177°. gotuj tarta przez 45-50 minut, aż skórka będzie lekko rumiana, a nadzienie będzie bąbelkowe.
Świetnie podane z lodami waniliowymi.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta może być połączona z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "