Rustykalna Szarlotka z suszonymi wiśniami

Rustykalna Szarlotka z suszonymi wiśniami
Rustykalna Szarlotka z suszonymi wiśniami może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten deser ma 231 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Wystarczy mieszanka brązowego cukru, miodu, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak ogromny wynik spoonacular 17%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Szarlotka Z Gotowanymi Suszonymi Wiśniami, Szarlotka z orzechami laskowymi i suszonymi wiśniami, oraz Sałatka Frisée i jabłkowa z suszonymi wiśniami i orzechami włoskimi.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby przygotować skórkę, włóż mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, cukier granulowany i sól do miski robota kuchennego i pulsuj 3 razy, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj masło i pulsuj około 12 razy, aż uzyskasz kamienistą konsystencję. W małej misce połącz maślankę i lodowatą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WodaWoda
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj mieszaninę maślanki i wody i pulsuj 3 do 5 razy więcej, aby połączyć. Wklep ciasto do 4-calowej rundy i zawiń w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
CiastoCiasto
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Umieść w zamrażarce na 10 minut lub zrób z wyprzedzeniem i wstaw do lodówki do 1 dnia.
6
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 425 stopni F i przygotuj nadzienie. Jabłka wydrążyć i pokroić w plastry o średnicy 1/4 cala. W dużej misce wrzuć plasterki jabłka z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
7
Dodaj suszone wiśnie, a następnie posyp skrobią kukurydzianą, brązowym cukrem i cynamonem i mieszaj, aż jabłka będą równomiernie pokryte. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CynamonCynamon
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
8
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń schłodzone ciasto w duże koło o średnicy około 9 cali. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć ciasto na wałku do ciasta, przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Jeśli ciasto pęknie, załataj je palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
9
Ułóż mieszankę jabłek w kopcu pośrodku ciasta, pozostawiając od 1 do 2 cali obramowania. Złóż obramowanie nad nadzieniem. Pokryje wypełnienie tylko częściowo i nie musi być równe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CiastoCiasto
10
Piecz ciasto w temperaturze 425 stopni F przez 15 minut, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F, cały czas trzymając ciasto w piekarniku i piecz przez kolejne 40 minut, aż jabłka będą miękkie, a skórka będzie złotobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
W małej misce wymieszaj miód i wrzącą wodę, aby uzyskać glazurę. Gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika i posmaruj polewą miodową całą wierzch owoców i skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
OwoceOwoce
MiódMiód
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
12
Przełóż na talerz, aby lekko ostygł.
13
Pokrój na 6 ćwiartek i podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling

Prosecco, Moscato d ' Asti i Late Harvest Riesling to świetny wybór na szarlotkę. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie przytłoczą szarlotki. Zonin Prosecco z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Zonin Prosecco
Zonin Prosecco
Zdobywca Złotego Medalu: Międzynarodowy Konkurs win w Los Angeles 2014bardzo wyważony i atrakcyjny, z niezwykle delikatną nutą migdałów, która jest typowa dla Prosecco. Doskonały aperitif, można go również podawać przez cały posiłek - w tym deser-o ile potrawy nie są zbyt mocno aromatyzowane.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn