Runda 2: Chicken Cacciatore
Runda 2: kurczak Cacciatore może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 3 i kosztuje 1,29 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i zbieraj grzyby, świeżo natkę pietruszki, przyprawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Cacciatore, Kurczak Cacciatore, oraz Kurczak Cacciatore dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce lub zamykanej torebce plasic, dodać mąkę, 1 łyżeczka włoskiej przyprawy i sól i pieprz, do smaku.
Połączyć dobrze, następnie dodać kurczaka i wrzucić do płaszcza.
Na dużej patelni z pokrywką rozgrzać olej rzepakowy na średnim ogniu. Strząsnąć nadmiar mąki z kurczaka i smażyć na oleju, aż złoty brązowy ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Wyjąć kurczaka na talerz i rezerwy.
Na patelnię dodaj grzyby i paprykę i gotuj przez 2 minuty, aż lekko zmiękną.
Dodaj pozostałą 1 łyżeczkę włoskiej przyprawy, zupę pomidorową i rosół z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i dodać zarezerwowanego kurczaka. Przykryj pokrywką i gotuj, aż kurczak zostanie całkowicie ugotowany, około 20 do 25 minut.
Zdejmij pokrywkę 5 minut przed końcem czasu gotowania, aby lekko zmniejszyć SOS.
Cacciatore przełożyć na półmisek, posypać natką pietruszki i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo