Rukiew Wodna Vichyssoise
Rzeżucha Vichyssoise wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka odtłuszczonego bulionu z kurczaka, rukoli, śmietany do bicia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Rukiew Wodna Vichyssoise, Maślanka Vichyssoise z rukolą, oraz Schłodzona zupa ziemniaczano-porowa z koprem włoskim i rukolą (vichyssoise).
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w 3/4-calowe kawałki. W 3-do 4-Quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić ziemniaki i bulion do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 18 do 25 protokół.
W międzyczasie spłucz i osusz rukolę. Wybierz sześć czułych gałązek z łodyg i rezerwy. Grubo posiekaj pozostałą rukolę, w tym łodygi; powinieneś mieć 2 1/2 do 3 filiżanek. Wymieszać posiekaną rukolę do mieszanki ziemniaczano-bulionowej i gotować, aż rukola będzie jasnozielona i zwiędnie, około 1 minuty.
Wlać połowę mieszanki rukoli ziemniaczanej do blendera i trzymając pokrywkę zamkniętą ręcznikiem, wirować, aż będzie gładka.
Wlać do miski. Powtórzyć do czystej pozostałej zupy; wlać do miski. Wymieszać z maślanką.
Aby podawać zupę na gorąco, wróć na patelnię i mieszaj na średnim ogniu, aż do gotowania na parze (nie gotuj). Podawać na zimno, przykryć i schłodzić do zimna, 3 do 4 godzin.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Dekoruj zastrzeżone gałązkami rukoli.