Rozmaryn Martini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj rozmarynu Martini. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 237 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz gin, oliwki nadziewane pimento, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Martini Figowe, Mad Martini (Not!), oraz Martini Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Co najmniej 1 dzień przed podaniem połączyć oliwki i posiekany rozmaryn w małym naczyniu i zalać solanką ze słoika z oliwkami, aby przykryć. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Około 1 godziny przed podaniem, pocierać gałązkę rozmarynu między dłońmi przez 10 do 15 sekund i umieścić go w dzbanku koktajlowym.
Wlać gin i wermut, wymieszać i schłodzić.
Tuż przed podaniem dodaj do dzbanka dużą garść kostek lodu i delikatnie mieszaj przez minutę, aby dać mu dodatkową dawkę chłodu.
Wlej martini do kieliszków martini bez stemless, pozostawiając lód w dzbanku. Bardzo krótko opłucz oliwki, aby usunąć przylegający rozmaryn i włócznię po 2 na kostkach koktajlowych lub małych gałązkach rozmarynu (z usuniętymi dolnymi liśćmi), dodając kostkę do każdej szklanki.
Podwoić lub potroić wszystkie składniki, chłodzenie dodatkowe, aby uzupełnić dzban w razie potrzeby.Oliwki marynować do 1 tygodnia wcześniej (upewnij się, że są pokryte solanką) i przechowywać w lodówce. Przygotuj gin i wermut z rozmarynem i przechowywać w lodówce do 2 godzin wcześniej.
Przedruk za zgodą Gourmet Game Night: zgryz–Sized, Mess–Free Eating for Board–Game Parties, Bridge Clubs, Poker Nights, Book Groups, and More by Cynthia Nims, copyright ©201
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.