Rozjaśnione Lody Waniliowe

Rozjaśnione lody waniliowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 20. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 35 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, sól, pół na pół i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Babeczki waniliowe wypełnione kremem czekoladowym z lukrem waniliowym, oraz Summer Berry Vanilla Bean Parfaits z bitą śmietaną z wanilii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki ubić w dużym, ciężkim rondlu. Stopniowo ubijaj mleko i pół na pół. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 8 do 10 minut lub aż mieszanina lekko zgęstnieje.
Żółtko ubić, aż lekko zgęstnieje. Stopniowo ubij około 1 szklanki gorącej mieszanki śmietany do żółtka.
Dodaj mieszaninę żółtka do pozostałej mieszaniny śmietany, stale ubijając.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko z siatki drucianej do miski, odrzucając ciała stałe. Schłodzić 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Umieścić folię bezpośrednio na mieszance śmietany; schłodzić 8 do 24 godzin.
Wlać mieszaninę do pojemnika zamrażalnika o objętości 1 1/2 qt. elektryczny ekspres do lodów i zamrażać zgodnie z instrukcjami producenta.
Odstawić w temperaturze pokojowej 5 do 10 minut przed podaniem.
* Cukier granulowany można zastąpić.
SPRÓBUJ TYCH ZWROTÓW AKCJI!
Lody wiśniowo-Bourbonowe: wymieszać w 1/2 szklanki odsączonej i grubo posiekanej puszki, pestki wiśni w ciężkim syropie i 3 łyżki. bourbon w połowie mrozu. Na 1/2 szklanki: kalorie 110; tłuszcz 5g (sat 3g, mono 2G, Poli 0g); białko 3G; węglowodany 20g; błonnik 0g; Chol 42mg; żelazo 0mg; sód 76mg; Calc 108mg
Lody Kawowo-Czekoladowe: Substytut 2 Łyżki. ESPRESSO instant na 1 1/2 łyżeczki. pasta z fasoli waniliowej. Wymieszać w 1/4 szklanki Ogolone półsłodkie czekolady do pieczenia bar połowie zamrażania. Na 1/2 szklanki: kalorie 103; tłuszcz 6g (sat 4g, mono 2G, Poli 0g); białko 4G; węglowodany 21g; błonnik 0g; Chol 42mg; żelazo 0mg; sód 76mg; Calc 107mg
Key Lime Pie Ice Cream: Pomiń pastę z wanilii. Wymieszać 1 łyżeczkę. Skórka z limonki, 1/3 szklanki soku z limonki i 1/2 szklanki grubo rozdrobnionych krakersów graham w połowie zamrażania. Na 1/2 szklanki: kalorie 104; tłuszcz 6g (sat 3g, mono 2G, Poli 0g); białko 4G; węglowodany 21g; błonnik 0g; Chol 42mg; żelazo 0mg; sód 102mg; Calc 106mg
Lody Budyniowe bananowe: Rozgrzej piekarnik do 40
Obrać 3 średniej wielkości dojrzałe banany i pokroić w plasterki 1/2 cala.
Miejsce w dwumeczu. naczynie do pieczenia i posypać 2 łyżkami. jasnobrązowy cukier i 1 łyżka. masło, pokrój.
Piec 20 minut, mieszając w połowie.
Ostudzić 30 minut. Delikatnie rozgnieść na kawałki. Przygotować lody zgodnie z zaleceniami, mieszając w bananach i 1/2 szklanki grubo pokruszonych wafli waniliowych w połowie zamrażania. Na 1/2 szklanki: kalorie 172; tłuszcz 7g (sat 4g, mono 2G, Poli 0g); białko 4G; węglowodany 36g; błonnik 1g; Chol 47mg; żelazo 0mg; sód 100mg; Calc 112mg