Rozjaśnione Jabłko-Rozmaryn Pieczony Indyk
Rozjaśnione Jabłko-rozmaryn pieczony indyk jest bezmleczne przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 70g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 5 godzin i 25 minut. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Indyk Pieczony Z Rozmarynem, Indyk Pieczony Z Rozmarynem, oraz Jabłko Rozmaryn Pieczeń Indyk.
Instrukcje
Usuń podroby i szyję z indyka, zastrzegając szyję. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć.
Posypać na zewnątrz indyka i jamy solą i 1 łyżeczką. pieprz; nadziewamy jabłkami, połową cebuli i 6 gałązkami rozmarynu. Rozluźnić skórę z piersi indyka bez całkowitego odłączania skóry; ostrożnie umieścić szałwię i pozostałe 2 gałązki rozmarynu pod skórą. Wymień skórę.
Ułożyć indyka, pierś do góry, na stojaku na patelni do pieczenia.
Wstrzyknąć 1 1/2 szklanki marynaty jabłkowo-Bourbonowej do piersi indyka, ud i podudzia.
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut; obniżyć temperaturę piekarnika do 350 i piec 4 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą część uda 180, ekranując folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Wyjąć indyka z patelni, zastrzegając 1/2 szklanki kapieli.
Niech Indyk ostygnie 30 minut.
Usuń cebulę, jabłko i rozmaryn z jamy i odrzuć.
Doprowadzić do wrzenia w rondlu, 2 szklanki wody i pozostałą marynatę jabłkowo-Bourbon i połowę cebuli; gotować 15 minut.
Wlać przez sitko z siatki drucianej do miarki, odrzucając ciała stałe.
Ciepła zastrzeżone 1/2 szklanki kapie w ciężkim rondlu na średnim ogniu; ubić w mące, aż będzie gładka. Gotować, ubijając stale, 1 minuta. Stopniowo dodawać mieszankę jabłko-bourbon, stale ubijając. Gotować, ubijając stale, 10 minut lub aż zgęstnieje. Wymieszać w pozostałej 1/2 łyżeczki. pepper.
Podawać na ciepło z indykiem.
Uwaga: w trakcie pieczenia indyka można podlewać marynatą jabłkowo-Bourbon co 30 minut, zamiast zalewać marynatą.