Rozbite czerwone ziemniaki z serem Gorgonzola
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać rozbite czerwone ziemniaki z serem Gorgonzola spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, maślankę, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pieczeń cielęca i szałwia z sosem Gorgonzola i ziemniakami z Prosciutto i serem, Gorgonzola Smażone Ziemniaki, oraz Pieczony Czosnek Gorgonzola Smażone Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w 3-ćwiartkowym rondlu; dodaj wystarczającą ilość wody (osolonej w razie potrzeby), aby przykryć. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić około 20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie; odcedzić. Potrząśnij ziemniakami w rondlu na małym ogniu do wyschnięcia.
Do ziemniaków dodajemy masło, maślankę, ser, sól i pieprz. Lekko rozgnieść widelcem lub tylną łyżką, zachowując większe kawałki ziemniaków.