Rotisserie Porchetta
Rożen Porchetta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1479 kalorii, 59G białka, oraz 133g tłuszczu. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, rozmaryn, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 154 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Porchetta, Porchetta, oraz Porchetta.
Instrukcje
Aby solanka: w dużej misce, ubij razem wodę, sól i cukier, aż rozpuszczą się ciała stałe. Schab zanurzyć w solance.
Umieścić w lodówce i solance na 2 godziny.
Umieść ziarna pieprzu i nasiona kopru włoskiego na żeliwnej patelni na średnim ogniu; toast przyprawy aż pachnące, o 2 protokół.
Przenieść do młynka do przypraw i przetworzyć do grubo zmielonego.
Przenieś mieszankę przypraw do małej miski i wymieszaj z szałwią, rozmarynem, czosnkiem, tymiankiem, zmiażdżoną czerwoną papryką i skórką z cytryny. Odstawić.
Ułóż brzuch wieprzowy, skórą w dół, na dużej desce do krojenia. Zdobądź ciało ostrym nożem pod kątem o każdy cal. Powtórz w przeciwnym kierunku, aby utworzyć wzór diamentu. Brzuch wieprzowy obficie doprawić solą.
Posypać rub równomiernie na brzuchu wieprzowym, za pomocą rąk wkleić wcierać w mięso i pokroić szczeliny.
Schab wyjąć z solanki; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Miejsce w środkowej części brzucha wieprzowego.
Zwijamy brzuch wieprzowy wokół schabu tak, aby w pełni otulał schab. Tie roll blisko sznurkiem rzeźnika o każdym calu.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po obu stronach rusztu z węglem drzewnym i umieść patelnię foliową między dwoma stosami węgli. Przykryć grill i pozostawić do rozgrzania przez 5 minut. Uruchom spit z rożna przez środek rolady wieprzowej i zabezpieczyć końce z widelcami do rożna.
Umieść na rożnie, przykryj i gotuj na średnim ogniu, aż skóra się ściemni i chrupiąca, a wieprzowina rejestruje 155ºF, gdy natychmiastowy termometr odczytu jest włożony do najgrubszej części mięsa, około 3 godzin, uzupełniając węgle, aby utrzymać temperaturę w razie potrzeby.
Wyjmij z grilla i pozostaw na 10 minut.
Usuń pluć, pokroić, i służyć.