Rosyjski Strogonow
Rosyjski Stroganoff może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 553 kalorie, 47 g białka i 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Za 3,7 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i kup wodę, mąkę, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zdążyć dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 74%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak rosyjski stroganow z boczkiem, rosyjski dressing z rosyjskiej herbaciarni i biały rosyjski.
Instrukcje
Połącz mąkę i 1/4 łyżeczki soli w dużej zamykanej plastikowej torbie.
Dodawaj po kilka kawałków wołowiny i potrząsaj, aż się nią pokryje. Na dużej patelni smaż wołowinę partiami na oleju, aż przestanie być różowa; usunąć.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć do miękkości.
Dodać grzyby, sos pomidorowy, wodę, granulki bulionowe, sos Worcestershire, sos z ostrej papryki, pozostałą sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 3-4 minuty lub do momentu, aż grzyby będą miękkie.
Wróć wołowinę na patelnię. Wymieszaj śmietanę; delikatnie podgrzać (nie gotować).
Podawać natychmiast do makaronu.