Rosemary-Crusted Rack jagnięcina z sosem balsamicznym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny z rozmarynem z sosem balsamicznym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 553 kalorie. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka oliwy z oliwek, bułki tartej, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozmaryn-stelaż jagnięcy z miodowo-balsamiczną redukcją, Czosnek-rozmaryn-chrupiący stelaż jagnięcy, oraz Stelaż jagnięcy z ziemniakami rozmarynowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Trim tłuszczu z jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
2
Połącz ocet, 2 łyżeczki rozmarynu i mielony czosnek w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Mielony
Rozmaryn
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Dodać jagnięcinę do worka i zapieczętować. Marynować w lodówce przez co najmniej 6 do 12 godzin, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
4
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Wyjąć jagnięcinę z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Jagnięcina
6
Jagnięcinę posypać pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Jagnięcina
7
Połączyć bułkę tartą i 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu, i pat mieszaniny bułki tartej do mięsistej stronie jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Rozmaryn
Jagnięcina
8
Ułożyć jagnięcinę, mięso do góry, na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część jagnięciny, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Galaretka
Kości
Jagnięcina
Mięso
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia
9
Piecz jagnięcinę w temperaturze 450 przez 20 minut lub do momentu, gdy termometr mięsny zarejestruje 145 (średnio Rzadki) lub do momentu, gdy jagnięcina będzie pożądany stopień doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
10
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać szalotki i smażyć przez 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodać białe wino i zarezerwowaną marynatę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 8 minut lub aż ciecz prawie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
Marynata
12
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień ,i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż zredukowane do 1/3 szklanki (o 5 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
13
Połącz miód i skrobię kukurydzianą i dodaj do mieszaniny bulionu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę, mieszająctrwale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Bulion
Miód
14
Stelaż pokroić na 8 kotletów.
15
SOS podawać z jagnięciną; w razie potrzeby udekorować gałązkami tymianku i czerwonymi winogronami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Czerwone Winogrona
SOS
Jagnięcina
16
Uwaga: możesz użyć 3/4 szklanki bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli i w razie potrzeby pominąć wino.