Rosemary-Crusted Rack jagnięcina z sosem balsamicznym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny z rozmarynem z sosem balsamicznym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 553 kalorie. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka oliwy z oliwek, bułki tartej, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozmaryn-stelaż jagnięcy z miodowo-balsamiczną redukcją, Czosnek-rozmaryn-chrupiący stelaż jagnięcy, oraz Stelaż jagnięcy z ziemniakami rozmarynowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim tłuszczu z jagnięciny.
Połącz ocet, 2 łyżeczki rozmarynu i mielony czosnek w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodać jagnięcinę do worka i zapieczętować. Marynować w lodówce przez co najmniej 6 do 12 godzin, od czasu do czasu obracając.
Wyjąć jagnięcinę z worka, zastrzegając marynatę.
Jagnięcinę posypać pieprzem.
Połączyć bułkę tartą i 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu, i pat mieszaniny bułki tartej do mięsistej stronie jagnięciny.
Ułożyć jagnięcinę, mięso do góry, na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa w najgrubszą część jagnięciny, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Piecz jagnięcinę w temperaturze 450 przez 20 minut lub do momentu, gdy termometr mięsny zarejestruje 145 (średnio Rzadki) lub do momentu, gdy jagnięcina będzie pożądany stopień doneness.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać szalotki i smażyć przez 4 protokół.
Dodać białe wino i zarezerwowaną marynatę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 8 minut lub aż ciecz prawie odparuje.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień ,i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż zredukowane do 1/3 szklanki (o 5 protokół).
Połącz miód i skrobię kukurydzianą i dodaj do mieszaniny bulionu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę, mieszająctrwale.
Stelaż pokroić na 8 kotletów.
SOS podawać z jagnięciną; w razie potrzeby udekorować gałązkami tymianku i czerwonymi winogronami.
Uwaga: możesz użyć 3/4 szklanki bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli i w razie potrzeby pominąć wino.