Roomali Roti
Roomali Roti wymaga ok. 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 191 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę chlebową, wodę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. 104 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to methi missi roti, jak zrobić pendżabski missi roti, makki di roti, jak zrobić makki di roti / krok po kroku, oraz Kozieradka Roti.
Instrukcje
W dużej misce przesiać mąkę i sól.
Dodać olej i wymieszać widelcem, aż mąka będzie krucha.
Wymieszać w wodzie, aż ciasto się połączy. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Przykryć i odstawić na 45 minut.
Ponownie zagnieść ciasto, aż będzie gładkie; podzielić na sześć równych części. Uformuj każdą część w jedną rundę.
Rozwałkuj każdą rundę tak cienko, jak to możliwe; pył z mąką, aby nie przyklejać.
Odwróć ciężką żeliwną patelnię nad palnikiem i podgrzej.
Rozłóż roti na patelni i gotuj. Roti ugotuje się w ciągu 40 do 50 sekund. Małe czarne plamy pojawią się po zakończeniu. Złożyć Roti i podawać na gorąco.