Rollatini Szpinakowo-Karczochowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Rollatini ze szpinakiem i karczochem. Jedna porcja zawiera 773 kalorie, 36g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.5 za porcję. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka szpinaku, ser mozzarella o niskiej wilgotności, sól koszerna i pieprz oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Rollatini Z Kurczakiem I Szpinakiem, Rollatini Z Kurczaka Z Serem, Szynką I Szpinakiem, oraz Bakłażan Rollatini z Pancettanem i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić sos serowy: roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Ubić mąkę, aż będzie gładka; gotować, ubijać, 1 minutę. Stopniowo ubijać w mleku i cayenne, aż będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia i gotować, ubijając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, około 2 minut.
Zdjąć z ognia i ubić w cheddar, mozzarella i parmezan, aż się stopi.
Dodać 1/2 łyżeczki soli i kilka zmielonych pieprzu; ostudzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Dodać nadzienie: roztopić masło na patelni na średnim ogniu; dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 6 protokół.
Dodaj szpinak, karczochy serca, sos Worcestershire i 1/2 łyżeczka soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 5 protokół.
Przenieść do miski i ostudzić, 30 minut. Doprawić solą i pieprzem, następnie wymieszać z parmezanem, jajkiem i 3/4 szklanki schłodzonego sosu serowego.
Przygotuj rollatini: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia i wymieszaj z oliwą z oliwek.
Dodać makaron i gotować, mieszając często, aż giętkie, ale nie w pełni gotowane, o 8 protokół.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia, a następnie położyć na powierzchni roboczej.
Równomiernie rozprowadzić 2 1/2 szklanki sosu serowego na dnie naczynia do pieczenia 9-by-13-cala. Łyżka 2 łyżki nadzienia szpinakowego na jednym końcu każdego makaronu.
Rozwałkuj makaron wokół nadzienia i umieść szew w naczyniu do pieczenia. Top z pozostałym sosem i posypać mozzarellą i parmezanem.
Przykryć naczynie folią; piec do bąbelków, o 35 protokół. Włącz brojlery. Odkryć i pieczenia, aż zbrązowieje w miejscach, 2 do 4 protokół.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.