Roladki ziemniaczane na patelni
Roladki z patelni ziemniaczanej mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 30 i kosztuje 19 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką wodę, masło, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Maślane bułeczki ziemniaczane {najbardziej puszyste najsmaczniejsze bułeczki jakie kiedykolwiek spotkałam}, Pikantne Roladki ziemniaczane (A/K / A Knishes ziemniaczane w łatwy sposób), oraz Roladki ziemniaczane mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj ziemniaki i wodę. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania; chłodny płyn do 110° do 115°. Ziemniaki rozgnieść; odstawić 1 szklankę do ostygnięcia do 110°-115° (pozostałe ziemniaki zachować do innego użycia).
W dużej misce rozpuścić drożdże i cukier w zastrzeżonym płynie ziemniaczanym; odstawić na 5 minut.
Dodać zarezerwowane puree ziemniaczane, masło, miód, olej, jajka, sól i 1-1 / 2 szklanki mąki; ubić, aż będzie gładka. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Ciasto rozwałkować i obrócić na obsypaną mąką powierzchnię; podzielić na 30 sztuk. Kształt każdy kawałek w piłkę.
Umieść po 10 piłek w trzech nasmarowanych 9-in. okrągłe patelnie do pieczenia. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 30 minut.
Piec w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni do stojaków z drutu do ostygnięcia.