Roladki Ziemniaczane
Ten przepis służy 24. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 113 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać pieczenia ziemniaków, masło, drożdże, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Maślane bułeczki ziemniaczane {najbardziej puszyste najsmaczniejsze bułeczki jakie kiedykolwiek spotkałam}, Pikantne Roladki ziemniaczane (A/K / A Knishes ziemniaczane w łatwy sposób), oraz Roladki Ziemniaczane.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania. Ziemniaki rozgnieść widelcem.
Cool reserved płyn do gotowania do 105 do 11
Wymieszać 1 łyżeczkę cukru i drożdże.
Lekko łyżka 4 1/4 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć puree ziemniaczane, mieszanina drożdży, 1 łyżka cukru, 4 szklanki mąki, masło, sól, i jajko w dużej misce, mieszając, aż dobrze wymieszane.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 10 minut); dodać do 1/4 szklanki mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 10 minut.
Podziel ciasto na pół; podziel każdą połowę na 12 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło), uformuj część w owal o długości 2 cali na mące.
Zwinąć mocno, zaczynając od długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieść rolkę, szew w dół, na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta, umieszczając 12 rolek na każdej z 2 blach do pieczenia. Przesiej 2 łyżki mąki na rolkach, aby lekko pokryć. Rolki przykryć i odstawić 45 minut lub aż podwoi się rozmiar.
Piec w temperaturze 350 przez 10 minut z 1 blachą do pieczenia na Dolnym stojaku i 1 blachą do pieczenia na drugim stojaku od góry. Obróć blachy do pieczenia; piec dodatkowe 10 minut lub aż rolki są rumiane na dole, lekko rumiane na górze, i dźwięk hollow po dotknięciu.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojakach z drutu.