Roladki z liści koniczyny babci
Bułeczki z liściem koniczyny babci to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Dobrze sprawdza się jako chleb. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, jajko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Nan-e Nokhodchi (pieczone ciasteczka z czterolistnej koniczyny z ciecierzycy), Zupa z tuńczyka z liści koniczyny, białej fasoli i jarmużu, oraz Roladki Z Koniczyny Dyniowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej mleko w rondlu na średnim ogniu, aż zaczną tworzyć się pęcherzyki, ale mleko nie gotuje się na wolnym ogniu. Wymieszać cukier, skrócenie, i sól; odstawić do ostygnięcia do 110 stopni F (43 stopni C).
Drożdże posypać ciepłą wodą i odstawić na 5 minut.
Jajko ubić w misce, następnie wymieszać z drożdżami i mlekiem. Mieszaj połowę mąki, aż nie pozostaną żadne grudki, następnie mieszaj pozostałą mąkę trochę na raz, aż powstanie gładkie ciasto.
Umieść w nasmarowanej misce, obróć raz, aby nasmarować górę, przykryć i odstawić do podwojenia luzem, około 2 godzin.
Posmaruj 12-sekcyjną puszkę muffinek. Opróżnić ciasto i umieścić na dobrze posmarowanej mąką powierzchni roboczej. Ciasto podzielić na 36 kawałków i uformować w kulki.
Umieść 3 kulki w każdej filiżance muffin. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, 12 do 15 minut.