Roladki Z Kapusty
Bułeczki z kapustą to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 289 kalorii, 17g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 202 fanów. Jeśli masz pod ręką wodę, czosnek, ryż i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Zapiekanka z kapusty-bułki z kapustą mogą zająć trochę czasu, po co poświęcać ten smak, Sexy kapusta (+Cilantro-Limonka marchew i kapusta sajgonki), oraz Zapiekanka Z Kapusty Wołowej (Leniwe Bułeczki Z Kapustą) - Bezmleczna.
Instrukcje
Ryż dokładnie umyć. W średnim rondlu, połączyć 2 szklanki ryżu i 4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut lub aż cała woda zostanie wchłonięta.
W międzyczasie usuń rdzeń z kapusty za pomocą cienkiego, długiego noża.
Umieść 1 kapustę w pojemniku odpornym na działanie mikrofal z pokrywką od strony rdzenia w dół.
Wlać 1/2 szklanki wody do pojemnika z kapustą, przykryć i włączyć kuchenkę mikrofalową (pełna moc) przez 10 minut. Ostrożnie obrócić kapustę i gotować pod przykryciem przez dodatkowe 10 minut. Gdy kapusta jest gotowana, odstawić, aż będzie wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie. Ostrożnie oddziel liście, usuwając twarde żebra. Drugą kapustę ugotować w ten sam sposób.
Pokrojoną cebulę podzielić na pół.
Podsmażyć połowę cebuli w 3 łyżkach masła; gotować tylko do przezroczystego (nie brązowego). W dużej misce do mieszania, wymieszać zarówno gotowane i niegotowane ryż, gotowane i niegotowane cebule, mielona wołowina, kiełbasa wieprzowa, czosnek, koper, sól, czarny pieprz i cukier i dobrze wymieszać, aby wymieszać.
Łyżka około 2 łyżki mieszanki na każdy liść kapusty. Doprowadzić jeden koniec liści kapusty na mieszaninie, roll i tuck kończy się w, aby zapobiec wszelkie nadzienie z wypadnięciem.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przygotuj dwa 9x13 calowe naczynia zapiekanki, umieszczając resztki liści kapusty na dnie każdego z nich. Ułóż gołąbki w jednej warstwie mocno względem siebie.
W robocie kuchennym lub blenderze przetwarzaj skondensowaną zupę pomidorową i pomidory.
Wlać mieszankę pomidorową na roladki kapusty, aż tylko pokryte.
W każdym naczyniu umieścić 4 liście laurowe na sosie. Każde naczynie szczelnie przykryć folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez 2 godziny. Po ugotowaniu wyjmij naczynia z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na 15 minut przed usunięciem folii aluminiowej.