Roladki z homara z cytrynowym winegretem i masłem czosnkowym
Roladki z homara z cytrynowym winegretem i masłem czosnkowym wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 306 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz seler, bułki hot dog, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Roladki z homara z cytrynowym winegretem i masłem czosnkowym, Roladki z homara z bułeczkami z masłem czosnkowym, oraz Homar, przegrzebki i małże z pomidorem czosnkowym Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill gazowy do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu; patrz procedura grillowania.
Zanurz 2 homary na główkę w dużym garnku z osoloną wrzącą wodą i gotuj, częściowo przykryte, na średnim ogniu 8 minut (dla homarów 1 1/4 funta) do 9 minut (dla homarów 1 1/2 funta) od czasu wejścia do wody.
Przenieść szczypcami do łaźni lodowej i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Powrót wody do wrzenia i gotować i ostudzić pozostałe 2 homary.
Usuń mięso z pazurów, stawów i ogonów. Grubo posiekać mięso.
Wymieszać sok z cytryny, olej i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce.
Ubić szalotki, seler, liście selera i pietruszkę, następnie dodać homara i delikatnie wrzucić. Doprawić solą.
Roztopić masło z czosnkiem w małym rondlu na małym ogniu, zmiażdżyć czosnek łyżką.
Posmaruj bułki masłem czosnkowym. Grill, z masłem w dół, do złotego, około 1 minuty.
* Homary można gotować 1 dzień wcześniej.
Mięso wyjąć z muszli i schłodzić. * Bułki można grillować na lekko naoliwionej gorącej 2-palnikowej patelni grillowej na średnim ogniu lub opiekać w piekarniku 350ºF od 5 do 7 minut.