Roladki z bazylią i pomidorami
Roladki z pomidorów i bazylii mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru wypieków. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 167 kalorii , 5 g białka i 2 g tłuszczu . Za 26 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup sól, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 54% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Grillowane stosy bakłażana i pomidorów Heirloom z coulis bazyliowo-pomidorowym , Alouette Sundried Tomato and Basil Bisque oraz Heirloom Tomato Basil and Olive Oil Wine Sauce na makaronie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodaj cukier, olej, sól i 2-1/2 szklanki mąki; ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby uzyskać sztywne ciasto.
Przenieś na posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Tymczasem na patelni podsmaż cebulę na oliwie, aż zmięknie.
Dodaj pomidora, sos pomidorowy, czosnek, sól, bazylię i pieprz. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje. Ostudź do 110°-115°.
Uderz ciasto. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na 12 kawałków. Uformuj każdy w kulkę.
Umieścić w odstępach 3 cali na natłuszczonej blasze do pieczenia. Zrobić wgłębienie w środku każdej kulki; dodać 1 łyżkę nadzienia.
Posyp parmezanem. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 20 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 25–30 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć z patelni i przełożyć na kratkę.